Termékek Menü

Történetünk

A RAJZFILMJÁTÉKOK ÜZLET NEM MINDENNAPI TÖRTÉNETE – KÍVÁNCSI VAGY?! OLVASD EL, MEGÉRI!  

A RajzfilmJátékok céget a véletlenek sorozata alkotta. Véletlenül ismertem meg szerelmem, akiről tudtam, hogy óriási Gru, azonbelül Minion fanatikus. Párkapcsoltunk kezdetén rengetegszer próbáltam meglepni valamilyen Minion-os ajándékkal, de egyszerűen Magyarországon nem lehetett kapni ilyesfajta termékeket

2013 őszén Bécsen keresztül utaztam haza Budapestre külföldről, amikor is a bécsi vasútipályaudvaron egy ajándékboltnál megpillantottam egy 55 cm-es élethű plüss Miniont. Nem érdekelt mennyibe kerül, úgy voltam vele, hogy ezt ott, akkor meg kell vennem!

- A bécsi vasútipályaudvar - 

Így is tettem utolsó fillérjeimből. A budapesti vonatra felszállva, találtam szabad dupla ülőhelyet. Ahová le is huppantam, de nem csak én.  Magam mellé ültettem  Kevint, a magas Miniont , aki mindenkit elkápráztatott. Boldog voltam belül, hisz tudtam: barátnőm nagyon örülni fog a meglepetésnek! 

- Ő Kevin, a nagy plüss Minion - 

A hazafelé úton rengetegen fotózkodtak Kevinnel, sok embernek próbáltam elmagyarázni, hogy hol is vettem a Miniont, de az utazás második felében, már nem magyarázkodtam. Egy talált újság egyik oldalát darabokra tépve, tollat szerezve cetlin osztottam a telefonszámom az érdeklődőknek, hogy bizony ez nálunk kapható.

Nem tudtam miért tettem így, de nem is ez a lényeg.

Megérkezésemkor átadtam Kevint szerelmemnek, aki nyakamba ugorva szorongatott engem is és a Miniont is. Na jó, Őt jobban.  Aztán leültettem, hogy beszéljünk át pár dolgot. De már késő volt, Ő is ugyanarra gondolt, amire én.

- Az ifjú, Minion tulajdonos szerelmes pár, Evelin és Tamás - 

Azonnal berontottam a dolgozószobámba, alig bírtam kivárni, míg használatra készen betölt a laptop, majd facebook profilomon keresztül már létre is hoztam a „Plüss Minionok – Plush Minions” facebook oldalt.

Lefényképeztük Kevint és hirdettük, kíváncsiak voltunk, mi a reakció. Döbbenetes volt. Egy hét alatt promóció nélkül 3000 lájkolóval nőtt az akkori Facebook oldal. Két héten keresztül elintéztünk minden fontos hivatalos ügyintézést és belevágtunk: „Rendelj plüss Miniont Karácsonyra!” Több napos kutatómunka, levelezések, skype tárgyalások után a fő külföldi beszállító több száz plüss Miniont küldetett akkori, budapesti albérletünkbe… Az alábbi csatolt videón, ez a pillanat látható. Evelin a Minionok közé ugrik:


 

Én fogadtam a megrendeléseket telefonon, Evelin pedig Facebook üzeneteket kezelte, továbbá dobozoltunk, csomagoltunk, majd hajnalban, mire végeztünk a csomagolásokkal, a szüleitől kölcsönkért személyautóval vittük a dobozokat az egyik budapesti non-stop postára. A személyautótól a parkolón keresztül pedig bevásárlókocsival toltuk be őket feladásra készen. A postán dolgozók már nevünkön szólítva ismertek minket, hisz ilyen esetekkor hajnalban órákat ügyintéztünk a postán. 

Nem volt még raktárunk, üzletünk, futárszolgálatunk, honlapunk. Csak egy telefonunk, több száz plüssünk és rengeteg postai utánvételes szelvény. Egy webshop kezdete volt mindez. 


Aztán rengeteg kiküldött csomag után lecsengett a Karácsony és elkezdtünk tervezgetni. Csináljunk még komolyabb céget, kezdjük el nagyban. Üzlethelyiség, nagy termékkör, raktár, honlap, hirdetések, futárszolgálat. Így is lett.

Több hónapos ügyintézés, utánajárás után 2014 májusában megnyitottuk a boráros téri üzletünk kapuit , amely már RajzfilmJátékok névre hallgatott és a Gru című rajzfilm mellett sok más mese játék- és ajándéktárgyaival is kibővült kínálatunk .

- A boráros téri Duna Házban lévő 25 négyzetméteres új üzlethelyiségünk készül a nyitásra... - 

Ezekben a hónapokban tárgyaltunk az Universal Studio-val, rendszeresen e-maileztünk a Walt Disney megalkotóival, sőt majdnem mindenkivel, akikkel nem is gondoltuk volna, hogy valaha pár szót is beszélhetünk! Komoly kezdeti, nemzetközi kapcsolatokra tettünk szert. Ha valaki elutasított írásban minket, akkor telefonon próbálkoztunk. És sikerült! Eredményül termékkörünk nagy része nem kapható a magyarországi játékboltokban. Azaz kizárólagos forgalmazók vagyunk. 

- Boráros téri üzletünk nyitását is óriási érdeklődés övezte, több százan látogattak el a nyitás napján - 

Rengeteg teendő, utánajárás volt a boltnyitás előtt. Emlékszem, hogy személyautó híján a budaörsi IKEA-ból kézben, nagy táskákkal zárás után, éjféltájt, két óra hosszán keresztül BKV-ztattuk az üzletbe vett kiegészítőket a Boráros térre (szőnyeg, polc, képkeret stb.). Majd leszakadt a kezünk, éjfél volt már, de nem panaszkodtunk. Tudjátok: eltökélten tűzön-vízen át!

- Nyitás előtt egy nappal igencsak foghíjas volt még az üzlet - 

A Boráros téri üzletünk nagy sikert hozott egy év alatt. Több mint 10.000 érdeklődő fordult meg az üzlethelyiségünkben ez idő alatt és több mint 5000 csomagot adtunk fel webshopunkon keresztül.

- A hónapok során a polcok, csak telítődtek és telítődtek - 

Számtalanszor bennéjszakáztunk, bennhajnaloztunk, amikoris a külföldről érkezett árukészletet rendszereztük, áraztuk, készleteztük. 

- Heti rendszerességgel bent éjszakáztunk a Boráros téren - 

- A bent éjszakázásoknak pedig sokszor dobozokon alvás lett a vége. - 

Folyamatosan nőtt az árukészletünk, a választékunk, így a boráros téri időszak második felében már nagyobb raktárat is béreltünk, bérelnünk kellett, de csak egy ideig. Hoztunk egy nagy döntést. Vállaltuk, hogy belevágunk egy bizonytalan, rizikósabb, jóval nagyobb kiadásokkal járó, de remélhetőleg egy még eredményesebb lehetőségbe. 2015 áprilisában egy sokkal nagyobb, szebb üzlethelyiségbe költöztünk, amely már több mint 100 négyzetméteres és Budapest nagykörútján található. 

- A ferenc körúti üzletet teljes mértékben mi újítottuk fel és formáltuk elképzeléseink szerint - 

Heteken át kerestük az új üzlethelyiséget, hisz a boráros téri Duna Házból április 30-ával mennünk kellett. Két út állt előttünk: vagy ott hosszabbítunk szerződést vagy belevágunk az ismeretlenbe. Mindenképp szerettünk volna forgalmasabb, jobban megközelíthetőbb helyszínen folytatni, azt amit elkezdtünk. De tettünk is érte. Volt olyan éjszaka, hogy Evelin a több kilométer hosszú belvárosi nagykörút egyik oldalán, míg én a másik oldalán sétáltunk végig és ahol kiadó üzlethelyiséget láttunk, azt lefényképeztük és lejegyzeteltük a jellemezőit vagy épp az elérhetőségét. 

Így sikerült a Ferenc körútra költöznünk, ahol az egykori Invázió ruhabolt egyik üzlethelyisége is volt. A lepukkant, elhagyatott helyszínt mi formáltuk külföldi példák alapján is rajzfilmesebbre, színesebbre, modernebbre. 

- És ez lett belőle: RajzfilmJátékok, a rajzfilm Birodalom -

- Azért volt meló bőven... 28 napon keresztül sürögtek-forogtak a szakemberek új üzlethelyiségünkben - 

- Két fotó az átalakulásról, átalakításról -

2015. május 2-án, szombaton 14 órakor nyitottuk meg üzletünket, melynek nyitását és költözésünket előtte hetekig hirdettük minden lehetséges módon. A Facebookon létrehozott eseményünkre sokszázan klikkeltek, hogy bizony "ott lesznek", így mi is hittel reménykedtünk, hogy nem hétköznapi módon, csendesen nyílik meg a RajzfilmJátékok új boltja. Ellenkezőleg: nagy érdeklődés közepette!

Reményeink beigazolódtak: több százan érkeztek hozzánk az ország több pontjáról!

- Felejthetetlen hangulatban, több száz méteres sor alakult ki új üzletünk nyitása napján - 

- Itt épp Evelin látható, egyik külföldi tárgyalásunkkor Dublinban - 

- Dubai, 2016 - 

2016 tavaszán Dubaiba sikerült kiutaznunk, részvételt nyernünk egy nemzetközi találkozóra, ahol a Marvel, a Walt Disney vagy épp a Dreamworks kereskedelmi képviselőivel tárgyalhattunk személyesen. Óriási élmény volt. 

2016 nyarán Lili, yorkie kiskutyánk hatására és az állatvilág iránti érdeklődésünkre hivatkozva, ismét egy nagyon rizikós döntést hoztunk: a Ferenc körút 26-ban, két üzlettel a RajzfilmJátékok mellett megnyitottuk hazánk első Állatos játék- és ajándékboltját olyan állatkerti ajándékbolt összhatással. Ezúttal minden termékünk nem rajzfilmes, hanem állatos. Bögrék, kulcstartók, játékok, plüssök a delfintől a baglyokig bezárólag. 

Ezen boltunkat, amely ugyanúgy webáruházzal is rendelkezik ITT tudjátok megtekinteni. 

- Az Állatos ajándékbolt és webáruház belülről - 

Szerényen, hittel, alázattal továbbra is előre! Ez a mottónk! Mindent bele! 

 

Tehát egyik népszerű facebook oldalunknak, ezért „Plüss Minionok” az elnevezése és így kezdődött minden…

Reméljük még évtizedekig be sem fejeződik. Mi rajta vagyunk. A tervek megvannak. Már csak meg kell valósítani őket.

Rajzfilm őrületre fel!  

Üdvözlettel: Szabó Evelin Dorina és Végel Tamás , tulajdonosok